Megújulnak a viharsarki megállók

Felújítják és bővítik a buszmegállókat Békéscsabán és a környező településeken, az unió által is támogatott program várhatóan decemberben fejeződik be – közölte a Békéscsabai Kistérségi Társulás munkaszervezetének vezetője szerdán Békéscsabán.

MNO
2011. 08. 24. 11:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A társulás több mint 111 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a régiós programra, ami 85 százalékos támogatást jelent. A fennmaradó költségeket az érintett települések, Békéscsaba, Újkígyós, Csabaszabadi és Kétsoprony állja – mondta a sajtótájékoztatón Banadics Attila. Közlése szerint a 130 millió forintot meghaladó program keretében Újkígyóson 17, Békéscsabán 10, Kétsopronyban és Csabaszabadiban egy-egy buszmegállót újítanak fel, illetve azokat akadálymentessé teszik. Utóbbi két településen korszerűsítik a buszfordulókat is.

A kistérségi társulás a közlekedést segítő további programok megvalósításán is dolgozik – mondta Banadics Attila. A napokban nyújtottak be egy hozzávetőleg félmilliárd forintot igénylő pályázatot a Kondoros és Békéscsaba közötti kerékpárút megépítésére.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.