Megújult a reformkori városrész két útja

Átadták Balatonfüreden a reformkori városrész két legforgalmasabb útját: a Jókai utca 71-es főút alatti részének felújítására, illetve a Huray utca rekonstrukciójára 80 millió forint támogatást nyert el uniós pályázaton a város, a beruházás teljes költsége 114 millió forint volt – közölte a város a honlapján.

MNO
2011. 08. 30. 8:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Balatonfüred egyik legfontosabb gyűjtőútja, a Jókai utca – amely a forgalmat a felső városrészből és a buszpályaudvarról a Balatonhoz, illetve a hajóállomáshoz vezeti le – új burkolatot kapott, új parkolókat is kialakítottak. Az utca alsó részén bazaltköves díszburkolatot építettek.

A teljesen felújított Huray utcában kicserélték az útburkolatot, járdát építettek, kialakították a csapadékvíz-elvezető rendszert, az utca jobb oldalán pedig mintegy húsz autónak helyet adó parkolósáv létesült. A forgalom előtt néhány hete megnyitott utcákban a városrészhez illő új padokat és fából készült hulladékgyűjtőket helyeztek ki, a két utca átadásával a reformkori városrész komplex felújítása fejeződött be.

A balatonfüredi önkormányzat közlése szerint a következő jelentős útfelújítás már megkezdődött az Arácsi úton, a rendkívül rossz állapotban lévő utca felújítása több ütemben zajlik majd.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.