Méhraj szabadult el a repülőn

Kiszabadult két méhraj a Jakutyija légitársaságnak a távol-keleti Blagovescsenszkből Moszkvába, és onnan Spanyolországba tartó gépén, és megtámadta az utasokat, az utaskísérőket, de még a pilótafülkébe is beférkőzött néhány csípős kis potyautas.

MNO
2011. 08. 26. 11:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A méheket nem más, mint a blagovescsenszki repülőtér igazgatóhelyettese csempészte fel a gépre, noha az orosz és a nemzetközi szabályozás a legszigorúbban tiltja a rovarok szállítását repülőgépeken. A méhek eredetileg két dobozban a business osztályon utaztak, de amikor kiszabadultak, átrepültek a turistaosztályra.

Végül az utaskísérőknek sikerült törölközőkkel beterelni a rovarok többségét a business osztály ruhatárába, rájuk zárni az ajtót, és a réseket ragasztószalaggal szigetelni. Moszkvában aztán rovarirtót vetettek be, de nem kevés méh túlélte ezt is, és eljutott a spanyolországi Barcelonába. Így ott újra rovarirtószerekkel kellett kezelni a gépet, ami a légitársaságnak 164 ezer dollárjába (31 millió forint) került.

Anatolij Szmirnovot, a blagovescsenszki repülőtér igazgatóhelyettesét kihallgatta az ottani közlekedési ügyészség. Ő be is ismerte, hogy felvitte a gépre a méhes dobozokat egy fontos utas kérésére, de az illető nevét nem volt hajlandó megmondani, és az utasok közül sem vállalta senki a méheket. Szmirnov és főnöke, az igazgató, aki szintén tudott a dologról, fegyelmit kapott, de büntetőeljárást nem indítottak ellenük.

Az utasok a Távol-Kelettől Moszkváig 5636 kilométert tettek meg, s mintegy nyolc órát töltöttek a zümmögő útitársakkal.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.