Menekülnek a strandolók, az alkalmazottakat elküldik + Videó

A wellnessfürdők és a fedett strandok a nyertesei a tartós rossz időnek a Balatonon. Sok vendég hazautazott, vagy lemondta, esetleg halasztotta nyaralását. A parti büféseknél már behozhatatlan a kiesés: vannak, akik – bevétel híján – az alkalmazottat is kénytelenek elküldeni.

MNO
2011. 08. 06. 12:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kihaltak voltak a strandok a Balaton-parton. Még sétálni is csak kevesen merészkedtek a tópartra az elmúlt hetekben Siófokon. Az őszi idő legnagyobb vesztesei a parti büfék.

Az egyik part menti szállodában a főszezon ellenére lehet még szabad szobát találni. Sokan visszamondták a foglalást, van, aki úgy döntött: inkább rövidebb időre, de a tengerhez megy nyaralni a Balaton helyett.

A rossz idő elől a fedett fürdőkbe menekültek a nyaralók. A siófoki Galérius Fürdőben az utóbbi hetekben szinte végig telt ház volt.

„A fürdő maximálisan 485 vendéget tud beengedni, ebben az időszakban csúcsot döntöttünk, mert 1260 fő volt 1 nap alatt a vendéglétszámunk” – számolt be Kompa Zsoltné, a Galérius Fürdő ügyvezetője.

A balatoni szezonból már csak három hét van hátra. A vendéglátósok azt mondják: nincs esélyük arra, hogy a 18-20 százalékos bevételkiesést behozzák. Az előrejelzések nem túl biztatóak. A meteorológusok szerint az igazi, hosszabb ideig tartó kánikulára jövő nyárig várni kell.

(hírTV)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.