Mesterházy felszólította a kormányt

Oktatási kerekasztal létrehozására szólítja fel a kormányt az MSZP.

MNO
2011. 08. 29. 13:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mesterházy Attila pártelnök hétfői sajtótájékoztatóján azt szorgalmazta, hogy a kabinet állítsa le az oktatási rendszerrel összefüggő jogszabályok elfogadtatását, valamint a már folyamatban lévő intézkedéseit – így a forráskivonást és a pedagógusok óraszámának emelését – mindaddig, amíg a szocialisták elképzelése szerint a kormány, a pártok, az érdekképviseletek és a fenntartók képviselőiből, illetve szakemberekből álló nemzeti oktatási kerekasztal nem alakítja ki róluk az álláspontját.

Az MSZP elnök-frakcióvezetője kivizsgáltatná azt is, hogyan fordulhatott elő, hogy egyes önkormányzatok elköltötték az ingyenes tankönyvekre szánt állami pénzt.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.