Mindent lopott, amit talált

Négy betöréses lopással gyanúsítható egy 23 éves mezőkövesdi férfi, aki ellen előbb áprilisban, majd augusztusban indult eljárás. A gyanúsított legutóbb egy helyi ingatlanba tört be, arany ékszereket, szeszes italokat, valamint az udvarról kábeleket tulajdonított el több mint 200 ezer forint értékben – tájékoztatott a rendőrség hétfőn.

MNO
2011. 08. 29. 18:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gaskó Bertalan, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte: a rendőrkapitányság nagyobb értékre elkövetett betöréses lopás megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a mezőkövesdi férfi ellen. Az ügyben a nyomozás először ismeretlen tettes ellen indult, mígnem a rendőrség számára gyanússá vált a mezőkövesdi férfi és társa mint a fenti bűncselekmény lehetséges elkövetője.

A férfi lakcímén tartott házkutatáson lefoglaltak egy digitális fényképezőgépet, illetve vezetékeket, amelyek származhattak a bűncselekmény helyszínéről. A nyomozás során az is kiderült, hogy a 23 éves férfi később újra bűncselekményt követett el Mezőkövesden, besurrant egy ingatlan udvarára, és akkumulátorokat tulajdonított el. Az akkumulátorokat megtalálták az egyik mezőkövesdi színesfémfelvásárló telepen.

Hozzátette: a gyanúsított nem volt ismeretlen a hatóságok előtt, mivel ellene két másik, szintén betöréses lopási ügyben is nyomozást indítottak ez év áprilisától. A férfit a mezőkövesdi rendőrkapitányság bűnügyi őrizetbe vette. Ha megállapítják a bűnösségét, öt évig terjedő szabadságvesztésre is számíthat – jegyezte meg a szóvivő.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.