Mohás facölöp volt a gyanús tárgy

Egy facölöp volt az a gyanúsnak vélt tárgy, amelyet tűzszerészek felhoztak a Balatonból a csopaki strandon 230 centiméteres mélységből – tudatta a rendőrség szerdán. <br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/805368"><strong>• Gyanús fémtárgy a Balatonban</strong></a>

MNO
2011. 08. 24. 15:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eszenyi Bernadett, a strand vezetője elmondta az MTI-nek: a tűzszerészek megköszönték az értesítést, és hangsúlyozták, hogy minden esetben, ha gyanús tárgyat észlelnek a víz alatt, értesítsék őket. Nem kizárt ugyanis, hogy világháborús bombát rejt a balatoni vízfenék – tette hozzá. (Néhány hete a tihanyi horgásztanya közelében valóban világháborús bombát azonosítottak és semmisítettek meg a tűzszerészek.)

Amíg a tűzszerészek a csopaki strandon lévő tárgyat vizsgálták és a felszínre hozták, az 530 méter hosszú strand középső részén mintegy 150 méteres szakaszt lezártak a vendégek elől – mondta Eszenyi Bernadett, megjegyezve: végig nyugalom volt a strandon, nem okozott riadalmat, hogy a víz elhagyására szólították fel a vendégeket.

Miután a tűzszerészek megállapították, hogy csak egy mohás facölöp látszott bomba alakúnak, a strandolók visszatérhettek a vízbe.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.