Most már tényleg távozik a „nőverő” kapitány

Ismételten benyújtotta lemondását, és ezt már véglegesnek, visszavonhatatlannak nevezte Hernán Dario Gomez, a kolumbiai labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, aki tettlegessége miatt a hónap elején közölte, hogy nem kívánja tovább betölteni a posztot.

MNO
2011. 08. 23. 10:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az 55 éves szakvezető egy bogotai szórakozóhelyen megütött egy nőt, aki kritizálta az általa favorizált játékrendszert. Később nyilvánosan elnézést kért tettéért – mondván, elvesztette az önuralmát –, a szövetség pedig eleinte nem említett menesztést, ám a jogvédő szervezetek tiltakozása után elfogadhatatlannak nevezte a tréner viselkedését. Gomez később közölte: távozik, hogy elejét vegye az országot, a válogatottat és a szponzorokat esetlegesen érő károknak.

A válogatott játékosai azonban utóbb nyílt levélben kérték, hogy a szövetség vezetői erősítsék meg posztján a kapitányukat. A futballisták, akik maguk is elítélték a tettlegességet, feltétlen bizalmukról biztosították a szakvezetőt. Kezdeményezésükhöz csatlakozott a válogatott technikai és orvosi csapata is. Gomez azonban az elmúlt hét végén maga kérte újból a felmentését, amit a szövetség hétfőn meg is tett.

A kolumbiai válogatott a júliusi Copa Americán eredményes játékkal jutott be a negyeddöntőbe, ott azonban meglepetésre kikapott a perui csapattól.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.