Motorosok is segítenek a gyerekeknek

Bűnmegelőzés és drogprevenció is szerepel abban az egyéves programsorozatban, amellyel a Bihari Állami Gondozottak Egyesülete kíván segíteni a megye államilag ellátott gyermekeinek.

MNO
2011. 08. 23. 14:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egyesület koordinálásával és a Hajdú-Bihari Motorosok Egyesületének partnerségével szeptemberben drogprevenciós hónappal indul a Motorosok a gyerekekért című program. Ennek keretében szakemberek segítségével igyekeznek megakadályozni, hogy a megye hat településének tíz szervezeténél lakó gyerekek kábítószerhez nyúljanak – mondták el kedden Debrecenben a projekt partnerei.

A szervezők közül Anu Pappné Melinda „főállású angyalként” egy éven keresztül tevékenykedik az állami gondozottakért. Mint mondta, három éve járnak a motorosok Hajdúszoboszlóra egy gyermekotthonba Mikulás-ünnepségeket szervezni, így nem volt kérdéses számukra, hogy az ottani 80-90 gyermek után további mintegy 1600-hoz is ellátogatnak egy év alatt. Felhívta a figyelmet arra, hogy az államilag gondozottak esetében különösen nagy felelősség a bizalmi viszony kialakítása, hiszen híján vannak a szerető családnak és a biztos háttérnek.

A 12 hónap – 12 program alcímű projektet ismertetve elmondta: a szeptemberi drogprevenciót októberben bűnmegelőzési előadások követik a megyei rendőr-főkapitányság bevonásával, majd novemberben pályaválasztási tanácsadó kurzusokat szerveznek a nagyobbaknak. A december az ünnepről, míg a január az „okos gazdálkodásról”, a felnőttkori élet megteremtéséről szól. A jövő augusztusi zárásig kulturális programokkal, kirándulásokkal, sportversenyekkel és tehetségkutató programokkal is ellátogatnak a gyermekotthonokba.

Fontos cél, hogy az államilag gondozottak szerencsésebb helyzetben lévő társaikhoz hasonló eséllyel kezdjék meg felnőttkorukat, így iskolai tehetséggondozó programokat is szerveznek – tette hozzá Anu Pappné Melinda.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.