Nagy eredményt értek el szakdiplomatáink

Az utóbbi hetek agárdiplomáciai sikere, hogy a francia, a német és a magyar diplomaták közreműködésével sikerült elérni, hogy ne tiltsák ki a libamájat az őszi kölni élelmiszer-szakkiállításról, amint ezt egy szélsőséges szervezet kérte a vásár szervezőitől.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/788713" target="_blank"><strong>• Nem hagyják elveszni nemzeti kincsünket, vállalják a küzdelmet</strong></a> <br /><a href="http://www.mno.hu/portal/784661" target="_blank"><strong>• Kommunikációs bomba csapott le, nehéz volt a védekezés</strong></a>

MNO
2011. 08. 22. 17:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) ezt a mezőgazdasági attasék idei beszámolója kapcsán közölte, amelyet a múlt csütörtökön, valamint hétfőn tartottak a minisztériumban. A VM közleményében ismerteti: az agrárattasék mostani beszámolójára a VM szakfőosztályain és háttérintézményein kívül meghívást kapnak az érintett társminisztériumok, az agrárágazat szakmai és érdekvédelmi szervezetei, valamint kutatóintézetek is.

A minisztérium közleménye emlékeztet: a tárca uniós országokban és más kétoldalú relációkban is foglalkoztat saját hatáskörben szakdiplomatákat. Jelenleg nyolc szakdiplomata dolgozik a következő állomáshelyeken: Berlin, Bukarest, Madrid, Moszkva, Párizs, Peking, Róma és Washington. A szakdiplomaták feladata, hogy a mezőgazdaság és a környezetvédelem aktuális kérdéseiről tájékoztassák a minisztériumot, illetve képviseljék Magyarország érdekeit az adott országban.

A szakdiplomatáknak alapvető feladatuk, hogy állomáshelyükön a szakterületeiken fellelhető információkat megszerezzék, a tárca szakfőosztályai és a különböző magyar – például az érdekvédelmi és a szakmai – szervezetek is hozzájuk fordulhatnak. További feladatuk a kétoldalú ágazati együttműködések és a kereskedelmi kapcsolatok fejlesztése. Ezért szorosan együttműködnek a Nemzetgazdasági Minisztérium felügyelete alatt működő külgazdasági szakdiplomata hálózattal – áll a közleményben.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.