Nagy sikert hozott a dinnyepromóció, nőhet a termőterület

A jól sikerült – mintegy 20 millió forint költségű – dinnyepromóciónak köszönhetően jelentősen növekedett a belföldi fogyasztás, idén várhatóan a megtermelt mintegy 180 ezer tonna görögdinnye 50 százalékát a magyarok fogyasztották el – mondta Mártonffy Béla, a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeB) elnöke az idei dinnyeszezont értékelve.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/800322" target="_blank"><strong>• Nagyáruházakban kóstoltatják a magyar dinnyét</strong></a>

MNO
2011. 08. 24. 12:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hozzátette: a belföldi fogyasztás akár az 50 százalékot is meghaladhatja szeptember elejéig, ugyanis a szakemberek arra számítanak, hogy a kedvező időjárás miatt Lőrinc napig – ez szeptember 3-án van – vagy valamivel az utánig kitolódhat Magyarországon a görögdinnye szezonja.

A szakmai szervezet vezetője úgy vélte: a jelenlegi mintegy 5000 hektáros termőterület a meghozott intézkedések hatására 7000-8000 hektárra növelhető. Így a jelenlegi mintegy 180 ezer tonnás össztermés 50-60 ezer tonnával 230-240 ezer tonnára növelhető.

Amennyiben a dinnyeszezon szeptember elején – esetleg közepén – ér véget, úgy a magyar dinnyetermelők megközelíthetik a korábbi évek 6-8 milliárd forintos bevételét az idén – mondta Mártonffy Béla. Hozzátette: a mostani sikeres dinnyepromóció kapcsán a FruitVeBnél arról döntöttek, hogy a jövőben más konkrét termékeket – például gombát – is célzott marketingtámogatásban részesítenek a fogyasztás növelése érdekében.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.