Négy emeletet zuhantak Szélesiék, káosz az utcán

A negyedik vonalba sorolta a bundázással vádolt Volosz – Szélesi Zoltán csapata – és a Kavala labdarúgó-együttesét a görög sportminisztérium professzionális sportügyekben illetékes bizottsága.

MNO
2011. 08. 24. 8:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A testület keddi döntése szerint a két klub nem tett meg mindent annak érdekében, hogy megszakítsa kapcsolatát a bundázás és pénzmosás miatt a futballtól örökre eltiltott csapatvezetőivel. Achilleasz Beosz, a Volosz elnöke és Makisz Pszomiadisz, a Kavala tulajdonosa ellen ezen túlmenően polgári eljárás is folyik.

A két csapatot már egyszer kizárták az élvonalból, azonban két hete – a fellebbezést megnyerve – visszavette őket a Görög Labdarúgó-szövetség illetékes bizottsága. A Szélesi Zoltánt is foglalkoztató Volosz a múlt héten az Európai Labdarúgó-szövetségnél (UEFA), illetve a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS) is jogerősen elveszítette annak a lehetőségét, hogy folytassa szereplését az Európa Ligában, noha a selejtező harmadik fordulójában a luxemburgi Differdange gárdáját búcsúztatta.

A görög sportminisztérium profisport bizottsága azt is bejelentette, hogy a Volosz és a Kavala helyett a Levadiakosz és a Doxa Drama szerzett jogot az élvonalbeli szereplésre, és a bajnoki szezon tervezett hétvégi rajtját nem halasztják el.

A kedd esti határozat után a Volosz feldühödött szurkolói – közel háromezren – megrohamozták a kormányzó szocialista párt belvárosi irodáját, az utcán randalíroztak, tüzeket gyújtottak, és összecsaptak a rendőrökkel. A görögországi bundabotrány kapcsán több mint 60 ember ellen folyik eljárás, s tíz személy jelenleg is előzetes letartóztatásban van.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.