Négy rendőr meghalt a támadásban

Négy rendőr vesztette életét Afganisztán északkeleti részén egy rendőri ellenőrzőpontra mért NATO-légitámadásban hivatalos afgán közlés szerint.

MNO
2011. 08. 01. 14:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nurisztán tartomány kormányzói hivatala arról számolt be, hogy a támadás vasárnap éjszaka történt Vama körzetben. A négy áldozaton kívül ketten megsérültek, és további tizenkét rendőrt magukkal vittek a katonák, jóllehet az épületen az afgán lobogó egyértelműen látható volt, a rendőrök pedig egyenruhát viseltek.

A kormányzó egyik tanácsadója szerint a környéken felkelők tevékenységéről semmiféle jelentés nem volt. „Az ilyen támadások megismétlődése megbocsáthatatlan lenne” – mondta Dzsamaluddin Badr kormányzó.

A NATO vezette nemzetközi biztonsági erő (ISAF) szóvivője közölte, hogy tudnak az afgán közleményről, és az ügyet ki fogják vizsgálni.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.