Nem akarnak építkezni

Visszaestek a beruházások a második negyedévben: a nemzetgazdasági beruházások volumene április–júniusban 2,4 százalékkal csökkent az előző negyedévhez képest a szezonálisan kiigazított volumenindexek szerint, míg az első negyedévben 2010 utolsó negyedéhez képest még 1,7 százalékos emelkedést regisztrált a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

MNO
2011. 08. 31. 8:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elemzők negyedéves szinten 1-2 százalékos csökkenést vártak. A KSH szerdán közölt, friss adatai szerint 2011 második negyedévében a nemzetgazdasági beruházások volumene 6,5 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához viszonyítva, az első félévben pedig 4 százalékkal volt alacsonyabb az egy évvel korábbinál. Az első negyedévben még 1,1 százalékos volt az éves csökkenés az alacsony bázisadathoz képest. Éves összevetésben a beruházások volumene 2007 vége óta nem emelkedett.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.