Nem értik, miért keltek a Kadhafi család védelmére

Algír felajánlotta Moamer Kadhafi megbuktatott líbiai vezető Algéria területére átjutott családtagjainak, hogy távozzanak egy harmadik országba – közölte a líbiai felkelők kormánya, amely értetlenségét fejezte ki a szomszédos ország vezetésének azzal a törekvésével kapcsolatban, hogy a családtagok védelmére kel.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/806492" target="_blank"><strong>• Állítólag megölték Kadhafi fiát, már el is temethették</strong></a>

MNO
2011. 08. 30. 5:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kadhafi felesége és három gyereke hétfőn algériai területre lépett. Szafia, valamint lánya, Áisa, illetve fiai, Hannibál és Mohammed, valamint az ő gyermekeik reggel átlépték az algériai–líbiai határt – jelentette közleményében az algériai külügyminisztérium.

„Algír arról tájékoztatott bennünket, hogy felajánlotta a Kadhafi család tagjainak a lehetőséget a távozásra, de mi nem tudjuk nyugtázni ezt az információt” – nyilatkozta Mahmúd Sammam, a felkelők kormányának egyik szóvivője. Az algíri hatóságok állításuk szerint humanitárius megfontolásokból vezérelve teszik mindezt – fűzte hozzá a líbiai szóvivő.

A már gyakorlatilag hatalomra jutott új líbiai vezetés azonban leszögezte, azt akarja, hogy családtagok térjenek vissza Líbiába. Sammam hangoztatta, hogy az új líbiai vezetés összes szomszédjával jó kapcsolatok kialakítására törekszik, de eltökélt szándékuk, hogy letartóztatják a családtagokat és bíróság elé állítják őket.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.