Nem jutottak el a németországi rokonokhoz

Illegális koszovói migránsokat fogtak el szerdán hajnalban a rendőrök az M1-esen, az osztrák határ közelében; a kocsi utasai azzal védekeztek, hogy Németországban élő rokonaikhoz akartak csatlakozni – közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-vel.

MNO
2011. 08. 24. 13:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kálmán Gabriella közlése szerint rutinellenőrzésre állították meg azt az autót, amelynek koszovói vezetője iratokkal igazolta, hogy legálisan él Németországban; két utasa – egy férfi és nő – azonban nem tudott olyan okmányt felmutatni, amelynek alapján szabályosan tartózkodhatnának Magyarországon. Ruházatuk ugyanakkor arra vallott, hogy nem legálisan, hanem a zöldhatáron léptek magyar területre. Hozzátette: meghallgatásuk során az illegális utasok azt vallották, hogy egyikük a sofőr fia, másikuk annak unokatestvére, és Németországba igyekeztek, ahol már több családtagjuk is él.

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság a gépkocsi vezetője ellen embercsempészet gyanúja miatt kezdeményezett büntetőeljárást, míg a két utas ellen idegenrendészeti eljárást folytatnak majd.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.