Nem kell duplán megváltani a jegyet

Számítógépes hardverhiba miatt nem működik a MÁV-Start Zrt. e-Ticket rendszere, egyelőre nem tudni, mikor használhatók újra az internetes jegykiadó automaták – közölte a személyszállítással foglalkozó vasúttársaság az MTI megkeresésére csütörtökön délután.

MNO
2011. 08. 25. 14:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vasúttársaság azt közölte: a rendszer újraindítása a műszaki hiba elhárítása után lehetséges, de ennek időpontja jelenleg nem meghatározható. A szakemberek mindent elkövetnek annak érdekében, hogy a rendszer mielőbb újraindulhasson és az utasok rendelkezésére álljon – tették hozzá. A jegyvásárlás a menetjegypénztárakban és a vonatokon továbbra is biztosított.

A MÁV-Start Zrt. szerint belföldi utazás nem hiúsulhat meg a rendszer meghibásodása miatt, mivel az utasok újabb jegy váltása nélkül is felszállhatnak a vonatra. A nemzetközi utazásnál pedig a vasúttársaság – amennyiben a jogszabályi feltételek fennállnak – utólagosan téríti meg a felmerült többletköltségeket.

Azok a belföldi utasok, akik az interneten keresztül már megváltották a belföldi menetjegyüket, de még nem nyomtatták ki az internetes jegykiadó automatából, a menetjegy nélkül is felszállhatnak a vonatra. További fizetési kötelezettségük nincs, azonban a jegyvizsgálótól a vonaton kapott utasleadási lapot adategyeztetésre el kell juttatni a MÁV-Start ügyfélszolgálatára. Ezt megtehetik e-mailben, faxon, személyesen vagy levélben.

Az interneten vásárolt nemzetközi jeggyel utazni szándékozók – ha még nem vették át a menetjegyüket – csak új menetjegy váltásával kezdhetik meg nemzetközi utazásukat – hívják fel a figyelmet. A regisztrált e-mail cím, a vásárlás időpontja megjelölésével, és az eredeti jegy benyújtásával az ügyfélszolgálaton keresztül igényelhető az újonnan, pénztárnál váltott nemzetközi menetjegy kezelési költség levonása nélküli visszatérítése is. A vasúttársaságnál hangsúlyozták, hogy a rendszerleállás miatt az utasokat anyagi hátrány nem éri.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.