Nem lesz szolidaritási adó

Az olasz kormány úgy döntött, hogy a szeptember elején a parlament elé kerülő, újabb megszorítócsomagból kiveszi a magasabb jövedelműek plusz adóztatásáról szóló részt. Az emiatt kieső bevételeket más intézkedésekkel helyettesítik, amiről később döntenek – közölte Silvio Berlusconi olasz kormányfő sajtóirodája hétfőn.

MNO
2011. 08. 29. 21:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bejelentésre azután került sor, hogy a miniszterelnök tárgyalt Umberto Bossi, a koalíciós partner Északi Liga vezetőjével, akinek a támogatására elengedhetetlenül szüksége van Silvio Berlusconinak.

Az olasz kormány augusztus 13-én fogadott el egy újabb takarékossági csomagot a következő két évre. A kormány 45,5 milliárd eurót kíván megtakarítani, 20 milliárdot 2012-ben, további 20,5 milliárdot 2013-ban úgy, hogy a GDP-arányos államháztartási hiányt már jövőre 1,4 százalékra szorítják vissza az EKB által szabott feltételek szerint.

A kormány ennek keretében egyebek között azt tervezte, hogy bevezetik az úgynevezett szolidaritási adót: ötszázalékosat az évi bruttó 90 ezer euró feletti jövedelmekre, tízszázalékosat a 150 ezer euró felettiekre. A parlament júliusban fogadta el a kormány előző, közel 48 milliárd eurós megszorítócsomagját.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.