Nem pályázhat, akit megbírságoltak

A parlament júliusban módosította a földügyi törvényeket, az ezek részletszabályait tartalmazó kormányrendelet – egyebek mellett – megteremti annak lehetőségét, hogy a nemzeti parki igazgatóságok területeiket használatba adják, a javaslat szövege a kormány honlapján jelent meg.

MNO
2011. 08. 06. 8:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nemzeti parkok vagyonkezelésében több mint 290 ezer hektár állami tulajdonú védett terület van. A védett természeti és a Natura 2000 területeken tájjellegű, természetkímélő gazdálkodás folytatható.

A rendelet indoklása megjegyzi, hogy akkor a legeredményesebb e területek védelme, ha a vagyonkezelő és a természetvédelmi kezelő egyaránt a nemzeti parki igazgatóság. A rendelet viszont azt tartalmazza, hogy az ilyen területeket akkor használja a nemzeti park, ha azokon a gazdálkodás nem lehetséges, illetve erdő sem adható használatba.

A használatba adás 5 hektár alatt pályázat nélkül is történhet. Efelett kötelező a pályázat, de nem vehet részt a pályázaton az, akit 5 éven belül természetvédelmi bírsággal sújtottak, illetve természetkárosító bűntett miatt jogerősen elítéltek.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.