Nem tudtak túljárni a tehén eszén a hatóságok

Győzött Yvonne: a német hatóság feladta a magát szarvasnak vélő Yvonne tehén hajtóvadászatát és visszavonta a tűzparancsot.

MNO
2011. 08. 31. 14:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világsztárrá előlépett tehén nem lépett elő a bajor erdőkből: semmilyen fortély és csalétek nem tudta kicsábítani a marhát, amely lassan egy éve, hogy megszökött egy vágóhídról, és a bajor erdőkben csatlakozott egy szarvascsapathoz, amellyel azóta ideje javát tölti.

Turista szemtanúk beszámolói szerint a marha Yvonne szarvasnak hiszi magát. A helyileg illetékes mühldorfi hatóság idővel közveszélyesnek nyilvánította a tehenet és engedélyt adott vadászoknak, hogy agyonlőjék. Erre aztán akcióba lendültek az állatvédők is, hogy megelőzve a tragédiát, élve fogják be Yvonne-t, amihez marhacsalétkeket is használtak.

Volt, hogy Yvonne legjobb barátnőjét, az ugyancsak tehén Waltraudot terelték az erdő szélére és bőgették, hogy hívja ki Yvonne-t a vadonból, máskor a szökevény anyai ösztöneire alapozva a borjával, Waldival mesterkedtek lépre csalni, ám sikertelenül. Waltraud és Waldi borjú után újabb marha(vonz)erőt vetettek be: következett Ernst, azaz Ernő, a tenyészbika, amely azonban veszíthetett vonzerejéből, mert „kibikázni” sem sikerült Yvonne-t az erdőből.

Immár lefújták a hajtóvadászatot, nincs lőparancs Yvonne ellen, illetve nem golyós. Csupán egyetlen bajor vadász feladata a tehenet becserkészni, de ő is csak kábítólövedéket használhat – adta hírül a brit Metro újság.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.