Nem várható eladási hullám a kincstárjegypiacon

Londoni pénzügyi elemzők szerint az Egyesült Államok adósosztályzatának leminősítése után is „rendkívül valószínűtlen”, hogy eladási hullám indulna az amerikai kincstárjegyek piacán.

MNO
2011. 08. 06. 17:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Standard & Poor's – a világ legnagyobb hitelminősítője – az amerikai piaci zárások után, európai idő szerint szombat hajnalban közölte, hogy az Egyesült Államok eddigi lehetséges legjobb, „AAA” államadós-besorolását egy fokozattal „AA plusz”-ra rontja, negatív kilátással.

A Commerzbank londoni befektetési elemzőinek szombati értékélése szerint azonban az S&P lépésének semmilyen azonnali hatása nem lesz az amerikai kincstárjegy által a pénzügyi rendszerben betöltött szerepre. Egyes intézményi befektetők számára ugyan előírás, hogy kizárólag „AAA” besorolású adósságot tarthatnak portfólióikban, ám a két másik nagy hitelminősítő, a Fitch Ratings és a Moody's Investors Service változatlanul ezen a szinten tartja nyilván az amerikai szuverén adóskockázatot.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.