Népszerű az önkéntesség

A vártnál nagyobb az érdeklődés az önkéntesség iránt Somogyban – közölte a Magyar Vöröskereszt Somogy megyei szervezetének kommunikációs vezetője.

MNO
2011. 08. 26. 14:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyarmati László tájékoztatása szerint a Kaposváron és a megye hét városában fél évvel ezelőtt megalakult önkéntesközpontok koordinálásával 300 önkéntes több mint 3000 órát tevékenykedett, és ezzel időarányosan jóval meghaladták a jövő év július végéig tartó programban 600 önkéntessel, 4800 órával tervezett részvételt.

A február eleji megalakulás óta eltelt időben bebizonyosodott, hogy az önkéntesség európai évében van igény az önkéntesség iránt – fogalmazott Gyarmati László, hozzátéve: a legtöbben idősekkel, gyermekekkel kapcsolatos feladatokra, gondozásra, rendezvények szervezésére, elsősegélynyújtásra vállalkoztak, továbbá részt vettek a program népszerűsítésében.

A Somogy megyét lefedő városi önkéntesközpontok az elkövetkező hónapokra új célokat tűztek ki – jelezte a kommunikációs vezető, aki arról számolt be, hogy szeretnék növelni a fogadószervezetek számát, valamint népszerűsíteni kívánják a vállalati önkéntességet, amelyben egy-egy cég a saját dolgozóinak munkáját, idejét tudja felajánlani valamely nemes feladat megvalósítása érdekében.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.