Nyelvparádé a Millenárison

Több mint száz kiállító várja az idei Nyelvparádén, a fővárosi Millenárison péntektől vasárnapig azokat, akik számára fontos, hogy idegen nyelveken beszéljenek és a nyelvtudásukat itthon vagy külföldön szeretnék kamatoztatni.

MNO
2011. 08. 30. 7:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szervezők közlése szerint az ingyenesen látogatható rendezvényen – többek között – nyelviskolák, nyelvvizsgaközpontok, nyelvi utaztatók és nyelvkönyvkiadók legjobb ajánlatai között böngészhetnek a látogatók.

Mint az MTI-hez eljuttatott tájékoztatóban írták, akik az egzotikus nyelvekhez vonzódnak vagy csak nem tudnak még választani a hagyományos nyelvek közül, azok próbaórákon vehetnek részt, a bátrabbak pedig próbanyelvvizsgán mérhetik le jelenlegi tudásukat. Emellett ingyenes önéletrajz-írási, grafológiai és pszichológiai tanácsadás várja a látogatókat. A nyelvtanárok előadásokon és workshopokon kapnak segítséget munkájukhoz.

A Nyelvparádén adják át a 2011-es év díjazottjainak az Európai Nyelvi Díjat, amely az oktatás és képzés bármely szintjén megvalósuló példaértékű, innovatív nyelvoktatási programok európai szintű elismerése.

A kiállítás társrendezvényei – Afrikai napok és Latin-amerikai napok – kulturális programok sokaságát kínálják a látogatóknak. Az Afrikai napok fő témakörei az utazás, a kultúra és az önkéntesség. A kiállítói standok mellett a programok között szerepelnek kerekasztal-beszélgetések, vetítések, játékos ismerkedés az afrikai nyelvekkel, afrikai ételkóstolás, dobolás, Afrika-teázó, kirakodóvásár. A gyerekeket afrikai játszóház várja. A Latin-amerikai napok programjai között számos nyelvóra, táncbemutató, kóstoló, valamint divatbemutató, show várja a látogatókat.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.