Nyolc-tíz apróbb tételre lesz szükség a kiigazításhoz + Videó

Nyolc-tíz tételből fedezheti a vártnál lassabb gazdasági növekedésből adódó 80-100 milliárd forint körüli hiányt a kormány – mondta el a Hír TV Kontraszt című műsorában a miniszterelnökséget vezető államtitkár.

MNO
2011. 08. 29. 8:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Varga Mihály szerint a kabinet a héten értékeli a lehetséges lépéseket. Az államtitkár nem zárta ki az adórendszer változtatását sem – mint mondta, minden lehetőséget megvizsgálnak, így a szuperbruttó kivezetésének elhalasztását, de a szolidaritási adó bevezetését is.

Valószínű, hogy egy ekkora mértékű költségvetési hiányt nem lehet csak egy tételből eltüntetni, ezért nyolc-tíz olyan apróbb tétel kell, ami 10-20 milliárdos nagyságrendben tud segíteni. Meg kell nézni a bevételi és a kiadási oldalt, és a kettőből kell egy olyan gazdasági kiigazítást csinálni, ami a 3 százalékos hiányt nem veszélyezteti – jelentette ki a Kontrasztban Varga Mihály.

(HírTV)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.