Óriási az érdeklődés Kaposváron

Immár második alkalommal rendezik meg a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivált (Kaposfest), mely augusztus 12-től kilenc napon át tizennyolc komolyzenei koncerttel várja a helybelieket és a városba látogatókat.

MNO
2011. 08. 06. 10:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország elsőszámú kamarazenei fesztiválján olyan jeles művészek lépnek fel, mint Kocsis Zoltán, Perényi Miklós, Alekszej Ogrintcsuk, Alina Pogosztkina, Kelemen Barnabás, Colin Currie és még sokan mások, akiket a világ koncerttermeiben általában szóló előadásokon láthattak az érdeklődők, most azonban kamaraegyüttesek tagjaként mutatkoznak be – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Kokas Katalin művészeti vezető irányításával különböző korszakokból csendülnek majd fel ismert és kevésbé játszott darabok a koncerteken, melyek többségét az előadók számára a kor legmagasabb technikai feltételeit biztosító Szivárvány Kultúrpalotában tartják. A koncertek iránti érdeklődés kapcsán a szervezők arról tájékoztattak, hogy a március óta árult jegyek és bérletek 90 százalékát már megvásárolták. Bolyki György fesztiváligazgató szerint ez azt támasztja alá, hogy a komolyzenére igény van és nem számít, hogy mennyit kell érte utazni – olvasható a közleményben.

A fesztivál kísérőprogramjaiban esténként a város főterén ingyenes könnyűzenei koncerteket lesznek: dzsessz, gospel, a capella, funky, pop és népzenei műsorok szórakoztatják a közönséget. A hazai előadók között ott lesz Malek Andrea, a Bolyki Brothers, Nagy Laci Gitano, a Söndörgő együttes és még sokan mások. A közlemény egyúttal felhívja a figyelmet az augusztus 20-ig tartó fesztivál idején – augusztus 13-án – nyíló Rippl-Rónai 150 című gyűjteményes tárlatra is, amely a festőóriás születésének 150. évfordulója alkalmából átfogó képet ad Kaposvár szülöttének munkásságáról az újonnan épült, a nagyközönség számára e kiállítással megnyíló Agora Kulturális Központban.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.