Őrizetbe vették az ülősztrájkon részt vevő színésznőt

A washingtoni Fehér Ház előtt rendezett tiltakozás során őrizetbe vették Daryl Hannah-t.

MNO
2011. 08. 31. 13:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hollywoodi színésznő ülősztrájkon vett részt, amellyel egy Kanadából a Mexikói-öböl partjáig húzódó olajvezeték kiépítése ellen tiltakoztak – adta hírül az NBC amerikai televíziós csatorna.

„Néha az embernek fel kell áldoznia személyes szabadságát egy magasabb szintű szabadság érdekében. És mi szabadulni akarunk a fosszilis égéstermékek okozta pusztulástól, és meg akarjuk teremteni a tiszta energia jövőjét” – jelentette ki a sztár őrizetbe vételekor.

A televízió felvételein látható, amint a rendőrség megbilincseli a színésznőt. Az NBC szerint vele együtt mintegy száz további tiltakozót állítottak elő. Később óvadék ellenében mindnyájukat elengedték. A színésznőt már korábban is többször őrizetbe vették környezetvédelemmel kapcsolatos tiltakozó akciókon.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.