Összefognak a világörökségi helyszínek

Testvértelepülés lesz a jövőben két hazai világörökségi helyszín: Hortobágy és Hollókő. Az erről szóló megállapodást az önkormányzati képviselő-testületek jelenlétében írta alá Vincze Andrásné (független), Hortobágy és Szabó Csaba (Fidesz), Hollókő polgármestere a Kilenclyukú híd lábánál szombaton.

MNO
2011. 08. 27. 23:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ezután is azt tesszük, mint eddig, csak most írásba foglaltuk” – utalt a ceremóniát követően a vendéglátó település első embere arra a mintegy tízéves együttműködésre, ami a két falut összefűzi. Vincze Andrásné fontosnak nevezte értékeik közös megjelenítését, a turisztikai együttműködés kiszélesítését, de a diákok, a lakosság cserelátogatásait egymás településére éppúgy, mint az önkormányzatok közös válaszadását egy-egy adott problémára.

Szabó Csaba az aláírást követően elmondta: bár településeik 160 kilométerre vannak egymástól és más jellegűek, mégis hasonló gondokkal szembesülnek. Így aztán – tette hozzá – nemcsak kölcsönös kirándulásokban merül ki az együttműködés, de a képviselő-testületek kicserélik tapasztalataikat az önkormányzatokkal összefüggő problémákról vagy a pénzügyi nehézségek megoldásáról. „Jó barátság ez!” – summázta Hortobágy és Hollókő kapcsolatát a két polgármester.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.