Összejön-e a hetedik győri siker?

Hat forduló után is százszázalékos teljesítménnyel büszkélkedhet a Csertői Aurél vezette Győri ETO labdarúgócsapata, amely a 7. forduló nyitányán az eddig csupán egyetlen pontot gyűjtött Zalaegerszeget fogadja. A címvédő Videoton szombat délután a Honvéd vendége lesz, a listavezető Debrecen pedig vasárnap az Újpesttel játszik hazai pályán.

Pintér Patrick
2011. 08. 26. 6:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szombaton a sporttelevízió Diósgyőrből és a Honvéd-pályáról közvetít mérkőzéseket, előbbi helyszínen a Siófok, utóbbin a címvédő Videoton vendégszerepel. A DVTK hazai pályán mindenkire veszélyes lehet, s talán esélyesebb is a Balaton-parti együttesnél, amely legutóbb megnyerte a Kaposvár elleni Somogy megyei rangadót Melczer Vilmos tizenegyesekből elért mesterhármasával. A Honvéd–Vidi derbi jó kis csemegének ígérkezik, elvégre Supka Attila, a kispestiek szakvezetője labdarúgóként erősítette a fehérvári gárdát, másfelől pedig éppen egymást követik a tabellán, s egy esetleges vendéggyőzelemmel helyet is cserélhetnének.

Ugyanezen a napon az újonc Pécs a Pápát fogadja, a Kaposvár pedig a hullámvölgyben lévő Paksot. Kis Károly csapata kissé elfáradt az Európa-liga-menetelés során, az elmúlt két fordulóban csupán egyetlen pontot tudott szerezni (a Siófok és a Győr ellen), pedig mindkétszer saját környezetében mérkőzhetett ellenfelével.

A hét utolsó napjára is marad még izgalom, elvégre egy Debrecen–Újpest az utóbbi időben mindig rangadónak számított, s bár a lila-fehérek mostanság nem tartoznak az élmezőnyhöz, bizonyosan kettőzött erővel szállnak majd harcba edzőjük, Zoran Spisljak volt csapata ellen. A jó formába került Kecskemét a legutóbb az Albert-stadionban diadalmaskodó Haladás vendége lesz, míg a Ferencváros a Puskás Ferenc-stadionban méri össze erejét a Vasassal szemben. A két csapat számára sorsfordító is lehet ez az összecsapás, amelyik csapat nyer, az elindulhat felfelé a tabellán.

Az élmezőny:
1. Debrecen 18 pont
2. Győr 18
3. Pécs 13
4. Honvéd 12
5. Videoton 10

A góllövőlistát az 5 gólos Danilo (Honvéd) és Perics (Kaposvár) vezeti.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.