Óvakodik a bevándorlóktól a szlovák belügyminiszter

Daniel Lipsic szlovák belügyminiszter szerint Szlovákiának nem érdeke, hogy olyan idegeneket csábítson az országba, amelyek más országokban elkülönülnek vagy biztonsági kockázatot jelentenek a társadalom számára.

MNO
2011. 08. 31. 14:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A törvényes bevándorlókat üdvözöljük, de sem szokásainkat, sem értékeinket, sem hagyományainkat értük nem fogjuk megváltoztatni. Elvárjuk, hogy tiszteletben tartsák őket. A tiszteletben tartás azt jelenti, hogy nem fognak kialakítani alternatív közösségeket, amelyekben párhuzamos szabályok lennének érvényben… Mi vendégeknek tekintjük őket, s elvárjuk, hogy aszerint viselkedjenek” – jelentette ki Lipsic szerdán Pozsonyban azt követően, hogy a kormány jóváhagyta a Szlovák Köztársaság migrációs politikája 2020-ig elnevezésű dokumentumot.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.