Papírrepülőn kértek segítséget

Saját „légierővel” szabadíttatta ki magát egy csoport diák Kínában egy nyári számtantáborból: papírrepülőkre írva kért segítséget.

MNO
2011. 08. 26. 6:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az általános iskolás gyerekek heves szülői nyomásra kerültek a táborba, amely matematikaolimpiára készítette volna fel őket. A „láger” egy egyetemi épület 7. emeletén volt, és igencsak drákói lehetett, ha a gyerekeket vasrácsos ajtóval kellett marasztalni. Az ablakok viszont legalább nyithatók voltak. A diákok négy papírrepülőt hajtogattak, amelyek alapanyagára előtte ráírták, hogy „Matematikai olimpiai osztály van a 7. emeleten. Kérjük, jöjjön és mentsen meg minket, nyomorult gyerekeket!” A légiposta célba ért: járókelők idővel értesítették a helyi oktatási hatóságot. Mint kiderült, az 1400 jüan (40 ezer forint) díjú tanfolyamot nem jegyezték be, a hatóság pedig rögvest megszüntette – adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.