Párizsban jelentős problémát okoznak a román bűnözők

A román állampolgárok által elkövetett bűncselekmények olyan valós tények, amelyek ellen fel kell lépni – jelentette ki Claude Gueant francia belügyminiszter a Le Point című párizsi lapnak nyilatkozva. A tárcavezető hozzátette, aggasztó a román bűnözők franciaországi jelenléte.

MNO
2011. 08. 30. 7:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A Franciaországban elkövetett bűncselekmények két százalékáért román állampolgárok a felelősek, a román elkövetők mintegy fele pedig kiskorú” – mutatott rá a miniszter. Gueant ugyanakkor nem kívánt arról nyilatkozni, milyen arányú a külföldiek által elkövetett bűncselekmények száma hazájában. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy főleg Párizsban és Marseille-ben jelentős problémát okoznak a Romániából érkező bűnözők.

Azt is megjegyezte mindemellett, hogy a francia illetékesek szorosan együttműködtek e gondok megoldása érdekében a román hatóságokkal, ennek keretében román összekötő tisztek is együttműködnek francia kollégáikkal. A francia belügyminiszter azt is kijelentette, hogy a francia hatóságok mindent megtesznek a kiskorú romániaiak hazaküldése érdekében, hogy azokat a romániai gyermekvédelmi hatóságok gondjaira bízzák. A francia rendőrség által idén júliusban kiadott egyik jelentés szerint Párizs környékén 72,4 százalékkal nőtt a románok által elkövetett bűncselekmények száma 2011 első félévében a megelőző év ugyanazon időszakához képest.

A jelentés szerint az év első hat hónapjában összesen 5680, zömmel kiskorú román állampolgár ellen indult eljárás a régióban, szemben az egy évvel korábbi 3294-gyel. Európa-szerte jelentős problémát okoznak a Romániából érkező, zömmel roma származású bűnelkövetők, akiknek ügyében a francia hatóságok tavaly radikális lépésre szánták el magukat: némi zsebpénz kíséretében hazaküldték őket Romániába. A hazazsuppoltak jó része azonban már megérkezésekor úgy nyilatkozott: az első adandó alkalommal visszatér Franciaországba.

(kronika.ro)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.