Péntektől Brüsszel feloldja a gazdasági szankciók egy részét

Feloldja pénteken az Európai Unió azoknak a gazdasági szankcióknak egy részét, amelyeket Líbia kikötői és üzleti tevékenységet folytató jogi személyei ellen foganatosítottak korábban – jelezték brüsszeli diplomáciai források.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/806773" target="_blank"><strong>• A líbiai átmeneti vezetés nem kér a külföldi katonákból</strong></a>

MNO
2011. 08. 31. 12:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eszerint szerdán elvi egyetértés született, csütörtökön hivatalos megállapodás várható, pénteken pedig közzéteszik az EU közlönyében is azt a rendeletet, amely a hat érintett kereskedelmi kikötőt, valamint a szankcióval sújtott, mintegy 50 vállalkozás közül 22-t mentesít a korlátozó intézkedések hatálya alól. A tilalmi listáról lekerülő cégek közt állítólag három-négy olajvállalat is található.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.