Pléhrendőrök a főutak mellé

Pléhrendőröket és pléhrendőrautókat helyeztek ki Jász-Nagykun-Szolnok megye legveszélyesebb főútjai mentén – jelentették be az egyik helyszínen, a 4-es főúton, Szajol és Törökszentmiklós között megtartott csütörtöki sajtótájékoztatón.

MNO
2011. 08. 25. 20:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dávid Mónika, a megyei rendőr-főkapitányság rendészeti osztályának baleset-megelőzésért felelős főelőadója elmondta: a kezdeményezés része egy baleset-megelőzési programnak.

A 4-es főút Jász-Nagykun-Szolnok megyei szakasza számít a legveszélyesebbnek a megyében: a statisztikák szerint évről évre itt történik a személyi sérüléssel járó balesetek tizede és a halálos karambolok 30-40 százaléka. Az okok között a gyorshajtás és a szabálytalan előzés vezet – mondta el a százados, aki jelezte: 2011-ben eddig a megyében 425, a 4-es főúton ebből 36 személyi sérüléssel járó baleset történt. Utóbbiak közül 6 volt halálos kimenetelű, míg 12 súlyos, 18 pedig könnyű sérüléssel járt.

Ezért helyeztek el az út Szajol és Törökszentmiklós közötti, valamint Fegyvernek belterületi szakaszán egy-egy pléhrendőrt és pléhrendőrautót, amelyet az éjszakai láthatóságért fényvisszaverő fóliával láttak el.

A fennmaradó két pléhrendőr és -rendőrautó pedig a baleseti statisztikák második helyén álló 32-es főút mellett, Jászalsószentgyörgy és Pusztamonostor belterületén kapott helyet – közölte a főelőadó, hozzátéve, hogy a helyszínek kiválasztásakor szempont volt a térfigyelő kamerák közelsége is.

Dávid Mónika hangsúlyozta: a forgalom sebességének és ezzel a balesetek számának érzékelhető csökkenését várják az imitációk kihelyezésétől; az MTI kérdésére válaszolva kitért arra is, hogy újabbakat egyelőre nem szerezhetnek be, de a 4-es és a 32-es főút mentén elhelyezett pléhrendőrök és -rendőrautók mindegyike mobil, azaz más útszakaszok mentén is bármikor felszerelhetők.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.