Plusztámogatást is megadhat a kormány

A sporttörvényben meghatározott támogatásokon túl a kormány egyéb támogatásokról is dönthet – egyebek mellett ezt is tartalmazza a spottörvény pénteken hatályba lépő módosítása.

MNO
2011. 08. 31. 17:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sporttörvény normatív hozzájárulást és szerződésbe foglalt állami támogatást különböztet meg, és fel is sorolja a nevesített támogatásokat. Ilyen például a Gerevich Aladár ösztöndíj vagy az olimpiai járadék. A most hatályba lépő módosítás feljogosítja a kormányt arra, hogy a törvényben szereplő támogatási formákon túl továbbiakat is meghatározzon. A cél a sporteredmények anyagi támogatása. A módosított sporttörvény arra is felhatalmazza a kormányt, hogy rendeletben állapítsa meg a támogatottak körét, a támogatás feltételeit, valamint eljárásrendjét.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.