Pokolgépes merénylet történt a városban, legalább 9 halott

Legalább kilenc ember meghalt, tizennégy másik pedig megsebesült egy pokolgépes merényletben csütörtökön az északnyugat-pakisztáni Nausera városában – közölte a rendőrség.

MNO
2011. 08. 25. 21:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kerékpárra erősített pokolgép egy szálloda udvarán robbant fel, amikor több tucat ember gyűlt össze a muzulmán böjti hónap, a ramadán idején elköltött vacsora után. Nausera mintegy ötven kilométerre fekszik az északnyugat-pakisztáni Pesavar nagyvárostól.

Pakisztánban az elmúlt években öngyilkos robbantásos merényletek és más terrorcselekmények egész hulláma szedett áldozatokat, nagy részük az északnyugati országrészben, ahol a hadsereg a vallási fanatikus pakisztáni tálib mozgalom fegyveresei ellen harcol.

A katonák súlyos csapásokat mértek ugyan a lázadókra, de ez utóbbiak bizonyítékát adták annak, hogy még mindig képesek elkövetni ilyen merényleteket.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.