Propaganda hatására gyilkolt a 21 éves férfi

Saját vallomása szerint szélsőséges iszlamista internetes oldalak hatására gyilkolt meg két amerikai katonát a frankfurti repülőtéren idén márciusban egy koszovói albán. A beismerés perének szerdai kezdésekor hangzott el a bíróságon.

MNO
2011. 08. 31. 18:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 21 éves Arid Uka hangoztatta, hogy elvakította a propaganda, egyben bocsánatot kért mindenkitől. Azt mondta, hogy azóta is próbálja megérteni, mi történt vele, de maga sem érti. Most már tudja, hogy az teljes esztelenség volt, amely ellentétben állt a hitével is.

A férfi elismerte, hogy meggyilkolt két amerikai katonát és rálőtt három másikra. Felszólította ugyanakkor a radikális muzulmánokat, hogy tettéből ne merítsenek ihletet, ne higgyenek a világhálón terjedő hazug propagandának.

Herbert Deimer ügyész azt mondta, Uka azzal a céllal ment a repülőtérre, hogy amerikai katonákat gyilkoljon meg, lehetőleg nagy számban. A hatóságokkal való együttműködés és a beismerés csökkentheti a várható ítélet mértékét, de Uka nem volt hajlandó elmondani a bíróságnak, hogy a gyilkos fegyvert honnan szerezte be.

Németországban az elmúlt évtizedekben számos terrortámadást hajtottak végre, többségében olyan baloldali szélsőséges csoportok, mint a Vörös Hadsereg Frakció (RAF), az idei frankfurti támadás volt az első olyan terrorakció, amelyet iszlám szélsőséges vitt véghez.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.