Rekordméretű külföldi beruházás

Lengyelországban az idén meghaladhatja az egymilliárd eurót a külföldi beruházások értéke az eddig megkötött szerződések alapján. Ez a legjobb eredmény a 2008-as válságév óta.

MNO
2011. 08. 26. 12:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Rzeczpospolita című lap beszámolója szerint a külföldi beruházásokért felelős PAlilZ az idén eddig 896 millió euró értékben kötött szerződéseket, ami 310 millió euróval több az egy évvel korábbinál. Az év hátralévő részében még további ügyletek várhatók, de valószínűleg megtörik a lendület a globális gazdaság növekedését övező bizonytalanság miatt.

A nemzeti bank adatai arra is rávilágítanak, hogy megindult a tőkekivonás is: júniusban a külföldi befektetők 405 millió euró értékben vontak ki tőkét Lengyelországból, májusban 554 millió euró volt ez az összeg.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.