Repülőteret építene a székely vállalkozó

Polgári repülőteret szeretne létesíteni Délnyugat-Romániában egy székelyföldi vállalkozó. A Mehedinti megyeszékhelyen, Szörényváron élő Molnár Endre az általa kialakított sportrepülőteret az önkormányzati és állami szervekkel közösen továbbfejlesztené.

MNO
2011. 08. 06. 13:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A megyeszékhelytől mintegy 25 kilométerre fekvő Balota, ahol 60 hektáros területen található Molnár Endre repülőtere eddig már több repülős napnak adott helyet. A székelyföldi beruházó három-négy kisgépnek hangárt is épített már. A családi vállalkozás repülős iskolát hozott létre, illetve a Kazán-szoros fölötti sétarepüléseket ajánlanak az Al-Dunára látogató turistáknak.

Terveiben az szerepel, hogy a helyi, városi és megyei hatóságokkal társulva polgári repülőteret építsenek. A közelben a Szörényvártól 110 kilométerre keletre, a Dolj megyei Craiován és az északra fekvő bánsági Karánsebesen működik repülőtér. A karánsebesi nem fogadhat utasszállító gépeket.

Amint Marius Balu, a megyei önkormányzat elnöke a reptér-fejlesztési tervekről beszámoló Krónika című kolozsvári napilapnak megerősítette, az eddigi tárgyalásokból kitűnt, hogy mind a megyei, mind a szörényvári önkormányzat érdekelt a craiovai mellett egy második olténiai repülőtér kialakításában. A felek jelenleg a beruházási és tulajdonosi arányokon vitatkoznak. Az önkormányzatok és Molnár Endre is többségi tulajdonos kíván lenni – írja a kolozsvári napilap honlapján.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.