Robbanás miatt szünetel a földgázellátás Ungváron

Nincs földgázellátás a kárpátaljai megyeszékhely, Ungvár nagyobb részében és a környező településeken, miután hétfő délután földmunkálatok során megsérült, majd felrobbant a várost ellátó egyik gerincvezeték.

MNO
2011. 08. 30. 12:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kárpátalja megyei állami közigazgatási hivatal keddi közlése szerint az éjszaka folyamán sikerült megjavítani a gázvezetéket, amely az ungvári elektromos művek engedély nélkül végzett földmunkálatai közben rongálódott meg. Ennek ellenére két-három napig is eltarthat, amíg helyreáll a normális gázszolgáltatás a 120 ezres városban és környékén – áll a közleményben.

A gázrobbanás következtében Ungvár kilenc utcájában nincs áramszolgáltatás. Az áramszünet miatt mintegy 300 köbméter tisztítatlan kommunális szennyvíz került az Ung folyóba. Részlegesen áram nélkül maradt az ungvári vasútállomás is, ezért szünetel a vonatközlekedés az Uzsoki-hágó irányában.

Kórházi jelentések szerint válságos, illetve súlyos az állapota annak a három sérültnek, akik abban a kávézóban tartózkodtak, amelyben berobbant a csatornarendszeren keresztül beszivárgott gáz. A detonáció következtében a kávézó női alkalmazottjának testfelülete 90 százalékán megégett, két vendég pedig 50 és 30 százalékos égési sérüléseket szenvedett.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.