Saját közterület-felügyelete lesz a kerületnek

Önálló közterület-felügyelet létrehozásáról döntött Budapest I. kerületének képviselőtestülete csütörtöki ülésén.

MNO
2011. 08. 25. 21:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Budavár polgármestere szerint már több alkalommal felmerült a szervezet létrehozásának gondolata, emellett pedig a kerületi lakosok is többször jelezték, hogy nem érzik elég hatékonynak az eddigi megoldást. Nagy Gábor Tamás indítványában jelezte: több szempontból is ideális lenne, ha 2012. január 1-jétől önálló közterület-felügyelete lenne a városrésznek, mivel idén november 26-tól a budai Váron kívüli parkolás-üzemeltetést az önkormányzatnak kell megoldania.

A polgármester indoklása szerint számos közérdekű bejelentés foglalkozott a közterület rendjével, a fokozott ellenőrzés igényével, egyebek mellett a graffitik, hajléktalanokkal kapcsolatos problémák, köztisztasági szabálysértések kapcsán.

A 15 igen szavazattal, egyhangúlag elfogadott határozat szerint a kerület saját működési körébe vonja a jelenleg a Fővárosi Közterület-felügyelet által működtetett szolgálatot, a polgármester pedig tárgyalásokat kezd a fővárosi önkormányzattal, illetve annak társaságával a feladatok átvállalása kapcsán. Ilyen feladat lehet a többi között a közterületek jogszerű használatának ellenőrzése, az épített és természeti környezet védelme, tiltott helyeken a dohányzás szankcionálása, vagy a közterületen tárolt üzemképtelen járművekkel kapcsolatos intézkedés.

A városrész vezetőjének a kerületi felügyelet létrehozásával kapcsolatos rendeleti, költségvetési és egyéb döntési javaslatokat a képviselőtestület szeptemberi ülésére kell elkészítenie.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.