Sajtházban játszhatnak a kisgyerekek

Átadták a nyugat-balatoni térségi bölcsődét Gyenesdiáson; a zalai nagyközség új intézménye az Európai Unió támogatásával, a helyi önkormányzat 8 millió forintos önrészével 88 millió forintból épült meg.

MNO
2011. 08. 23. 19:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gál Lajos, a település független polgármestere az új épület ünnepélyes avatásán elmondta, hogy a beruházást a kedvező demográfiai mutatók tették szükségessé, a négyezer lakosú községben évente 35-40 gyermek születik. Hozzátette: Gyenesdiáson a két éve működő kiscsoportos bölcsődében folyamatos volt a túljelentkezés, az eddig az óvoda épületében működő tízfős bölcsődei ellátással szemben a térségi intézménykomplexumban két csoportban 24 gyermek ellátását biztosítják szeptembertől.

Skublics Sándorné intézményvezető elmondta, hogy a több mint 300 négyzetméter alapterületű, akadálymentesített létesítményben halmozottan hátrányos helyzetű és speciális nevelési igényű gyermekek ellátását is vállalták, ezért külön fejlesztőszobát alakítottak ki. Az új bölcsődének a településen működő óvoda önálló intézményegységeként külön szakmai programja van, a térségi komplexum Gyenesdiás, Várvölgy és Zalavár önkormányzatának fenntartó társulásában működik.

Az új bölcsőde különlegességének számít a kertben kialakított, csoportos foglalkozások megtartására alkalmas „sajtház” és a nagy melegben vizet szóró klímapermet – mondta Skublics Sándorné.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.