Skorpiót találtak egy kamionszállítmányban Veszprémben

Nagy riadalom támadt az egyik veszprémi nagyvállalat telepén pénteken, amikor az egyik kamionszállítmányban skorpiót találtak – tájékoztatta a veszprémi állatkert menedzsere az MTI-t.

MNO
2011. 08. 05. 19:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szabó Petra elmondta, hogy a „potyautas” ráadásul igen nagy utat tett meg, ugyanis a szállítmány Mexikóból érkezett. Az állatkert munkatársai mentek a helyszínre, ahol a szállítmányt alaposan átvizsgálták, de több skorpióra nem akadtak.

Szabó Petra elmondta, hogy a mintegy 1500 skorpiófaj közül a legveszélyesebbek Afrikában, a Szaharában, Amerikában Arizona államban és Mexikóban élnek. Az állatkert szakemberei azonosították a hat centis, mexikói származású ízeltlábút (Centruroides infamatus), amelynek a szúrása igen fájdalmas, és a mérge a központi idegrendszert bénítja – mondta a vadaspark képviselője, megjegyezve, hogy különösen gyermekekre veszélyes a mérge.

Jellemző erre a mexikói skorpiófajra, hogy hosszú ideig mozdulatlan, élettelennek tetteti magát, majd villámgyorsan támad és szúr – ismertette Szabó Petra. Közlése szerint a skorpiót a veszprémi állatkertbe vitték.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.