Sokat köszönhetnek az exportnak

A Matusz-Vad Zrt. 7 milliárd forint körüli forgalomra számít az idén az első féléves teljesítményre alapozva, amikor 3,4 milliárd forintos nettó árbevételt ért el. Az első félévi bevétel 17,9 százalékos forgalomnövekedést mutat az előző év azonos időszakához képest – mondta Tanos Klaudia, a cég marketingvezetője kedden.

MNO
2011. 08. 23. 11:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fagyasztott élelmiszerek kereskedelmével foglalkozó vállalkozás forgalmán belül az export aránya tovább nőtt és 17,3 százalékra emelkedett a tavaly első félévi 9,7 százalékról. Az exportszállítások több mint felét a szlovákiai értékesítés adta. Az 1,07 millió eurós szlovákiai forgalom majdnem duplája volt a tavalyinak.

Ennél is dinamikusabban, közel háromszorosára nőtt a forgalom az osztrák piacon az idei első fél évben elért 1, 17 millió eurós árbevétellel. Az ausztriai eladások az exportértékesítés 43,4 százalékát tették ki.

A mintegy 650 féle fagyasztott élelmiszert forgalmazó Matusz-Vad tavalyi árbevétele 6,47 milliárd forint volt, 19 százalékkal több, mint az előző évben – jegyezte meg Tanos Klaudia.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.