Sokat nyert az RTL

A hirdetési piac gyengélkedése ellenére megugrott az RTL csoport nyeresége az első félévben, és bevétele is valamelyest nőtt.

MNO
2011. 08. 24. 12:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Európa legnagyobb televíziós társaságának árbevétele 2,75 milliárd euró volt, 3,4 százalékkal több, mint egy éve a szerdán közölt adatok szerint. Az adózott eredmény 24 százalékkal 382 millió euróra emelkedett, részben annak is köszönhetően, hogy a társaság megvált veszteséges, Five elnevezésű cégétől.

Az RTL vezérigazgatója szerint nagyon különbözően alakultak a körülmények Európában: Franciaországban, Belgiumban és Hollandiában bővült a hirdetési piac, míg Dél- és Kelet-Európában zsugorodott, Németországban pedig stagnált. A kilátásokat illetően óvatosan fogalmazott Gerhard Zeiler, aki szerint egyelőre megjósolhatatlan, mi történik az év végéig. Az RTL csoportnak tíz európai országban 40 televízió- és rádióadója van, részvényeinek 91 százaléka a Bertelsmann tulajdona.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.