Sorsoltak: Barca–Milan csúcs, Köteles felkötheti a nadrágját

Őrületes meccsek lesznek mindjárt a Bajnokok Ligája csoportkörében, a legjobb 32 között. A csütörtök esti, monacói sorsoláson ugyanis a legerősebb két kalap legerősebb klubjait összehozta a sors – láthatunk tehát két Barcelona–Milan meccset –, és három olyan kvartett is van, ahol német és angol klub feszül egymásnak. És ami talán a magyar szurkolóknak a legfontosabb: két hazánkfia, Köteles László és – amennyiben ő is marad a belga bajnok Racing Genknél – Tőzsér Dániel spanyol, angol és német sztárcsapattal mérkőzik.

2011. 08. 25. 17:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sok futballrajongó következő hónapjait – keddjeit, szerdáit – meghatározó esemény zajlott le a monacói Grimaldi Forumban, itt sorsolták ki ugyanis csütörtök késő délután a Bajnokok Ligája 2011–2012-es kiírásának csoportkörét. Idén klubszinten megint csak nem voltunk érdekeltek, ugyanis a hazai pontvadászat győztese, a Videoton az első megmérettetésen gyengének találtatott a Szabics Imrét foglalkoztató Sturm Grazcal szemben. (Szabicsék egyébként most szerda este csődöltek be félig nyert helyzetből otthon, a fehérorosz BATE Boriszov ellen.) A „klubszinten” szó azért fontos, mert magyar játékosok pályára léphetnek hat őszi játéknapon – nyolc csoportban négy-négy csapat, körmérkőzéses, oda-visszavágós rendszerben küzd és két-két továbbjutó lesz –, Tőzsér Dánielről és Köteles Lászlóról beszélünk, mindketten a belga aranyérmes Racing Genk játékosai. Kassai Viktor és némi eséllyel Vad II István játékvezetők révén is érdekelt lesz hazánk néhány meccs erejéig a BL-ben. A monacói sorsolás előzetes kalapjai alapján összeállhatott volna például egy olyan „halálcsoport” is, mint a Barcelona, Milan, Manchester City, Borussia Dortmund négyes, de egy viszonylag gyengébbnek gondolható is, mint a Porto, CSSZKA Moszkva, BATE Boriszov, Otelul Galati is. A rend kedvéért még: a magyarok belga bajnokcsapata a leggyengébb kalapból várta a gömböcskék félbe nyitását.

A sorsoláson az 1970-es évek nagy német Real-ikonja, Paul Breitner, valamint az ezredforduló nagy Real Madridjának portugál aranylabdása, Luís Figo segédkezett, rajtuk kívül a manchesteri Sir Bobby Charlton, a Milan korábbi holland sztárja, Ruud Gullit, és végül, de nem utolsósorban hazánk korábbi szövetségi kapitánya, Lothar Matthaus is húzott gömböket. A BL ezen szakaszában még nem kerülhettek össze azonos nemzetből érkezett klubok, az 1-es és 2-es kalap legerősebb csapata így is összekerült a H jelű négyesben, és három angol–német párharc is lesz. A sorsolás az alábbi kvartetteket hozta létre:

A csoport: Bayern München, Villarreal, Manchester City, Napoli
B csoport: Internazionale, CSZKA Moszkva, Lille, Trabzonspor
C csoport: Manchester United, Benfica, Basel, Otelul Galati
D csoport: Real Madrid, Lyon, Ajax, Dinamo Zagreb
E csoport: Chelsea, Valencia, Leverkusen, Racing Genk
F csoport: Arsenal, Marseille, Olympiakosz, Borussia Dortmund
G csoport: Porto, Sahtar Donyeck, Zenit, Apoel
H csoport: Barcelona, AC Milan, BATE Boriszov, Plzen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.