Strauss-Kahn elbúcsúzott

Búcsúlátogatást tett a Nemzetközi Valutaalap (IMF) washingtoni székházában hétfő délután Dominique Strauss-Kahn, a pénzintézet lemondott vezérigazgatója.

MNO
2011. 08. 30. 6:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Találkozott utódjával, Christine Lagarde-dal és több száz volt beosztottjával a székház konferenciatermében. Az esemény szigorúan magánjellegű volt, a sajtó képviselőit kizárták róla. Annyi azonban kiszivárgott, hogy Strauss-Kahn elnézést kért az IMF munkatársaitól, hogy az őt ért botrány rossz fényt vetett az intézményre is.

A francia politikus 2007 novemberében került az IMF élére, és az idén azért vált meg beosztásától, mert egy New York-i szálloda egyik szobalánya május közepén azt állította róla, hogy megpróbálta megerőszakolni őt. Strauss-Kahnt a New York-i Kennedy repülőtéren vették őrizetbe a szobalány feljelentése alapján, és az IMF vezérigazgatója lemondólevelét már a vizsgálati fogságban megírta. Azóta ugyan felmentették a vádak alól, de politikai és pénzügyi karrierjének vége szakadt az ügy miatt.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.