Szeptember közepén tartják a dán parlamenti választásokat

Szeptember 15-re írta ki a parlamenti választásokat a dán miniszterelnök. A jobbközép kormánykoalíciót vezető Lars Lokke Rasmussen pénteken újságíróknak elmondta, hogy döntéséről tájékoztatta II. Margit királynőt.

MNO
2011. 08. 26. 13:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint hangsúlyozta, az új parlamentnek mielőbb meg kell alakulnia, hogy hamar elfogadhassák a kormánya által benyújtott 2,1 milliárd dolláros gazdasági ösztönzőcsomagot. Dániában a kormányfő bármikor kihirdethet törvényhozási választásokat, a lényeg, hogy ne teljen el négy évnél több idő az utolsó voksolás óta. Legutóbb 2007. november 13-án tartottak választásokat az észak-európai országban. A közvélemény-kutatások tanúsága szerint kiélezett versenyre lehet majd számítani a kormányzó jobbközép koalíció és a baloldali ellenzék között.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.