Szerényebben csökkent a munkanélküliség

Lengyelországban a vártnál szerényebben csökkent a munkanélküliség júliusban. A kiskereskedelmi forgalom éves szinten ugyan nőtt a hónapban, de lassabban a júniusinál és a szakértők becslésénél.

MNO
2011. 08. 24. 9:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A munkanélküliség 11,7 százalékra mérséklődött a júniusi 11,8 százalékról (május 12,2 százalék) – közölte szerdán az ország statisztikai hivatala. A szakértők kisebb, 11,6 százalékos júliusi rátára számítottak. Lengyelországban a munkanélküliség 2003-ban tetőzött 20,7 százalékon, idén januárban 13 százalék volt.

A kiskereskedelmi forgalom 8,2 százalékkal bővült éves szinten júliusban, ami lassulás a júniusi 10,9 százalékhoz képest. (Májusban 13,8 százalékkal, áprilisban még 18,6 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom.) A szakértők nagyobb, 10,5 százalékos júliusi forgalomnövekedésre számítottak éves szinten.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.