Tájékozódjon indulás előtt

Változik a menetrend a Sopron–Szombathely–Szentgotthárd vonalon, az utóbbi két település között pedig jelentősen csökken a menetidő – áll a GYSEV szerdai közleményében.

MNO
2011. 08. 24. 13:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az augusztus 29-én életbe lépő új menetrendben 12 óra 16 percről 11 óra 40-re kerül a Sopronból Szombathelyre tartó járat indulása annak érdekében, hogy könnyebben beérjenek a munkahelyükre azok, akik délutáni műszakban dolgoznak. Emellett a járatnak így csatlakozása lesz Szombathelyről Nagykanizsára, Kőszegre és Budapestre is, ahová intercityvel vagy gyorsvonattal is továbbmehetnek az utasok – írják.

A Szombathely–Szentgotthárd vonalon az eddigi 60 helyett már óránként 120 kilométeres sebességgel közlekedhetnek a vonatok. Így jóval rövidebb lesz a menetidő is: a személyvonatok 70 helyett 46 perc alatt, az intercityk pedig 63 helyett 39 perc alatt teszik meg a távolságot. Emellett a vasúttársaság ütemes menetrendet vezet be, ami azt jelenti, hogy a reggeli és délutáni, frekventált időszakokban óránként, vagy akár fél óránként járnak a vonatok – jelezték.

Szombathely és Szentgotthárd között két új járat is indul, ezzel már 12 pár közvetlen vonat közlekedik majd Sopron és Szentgotthárd között – áll a közleményben.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.