Tájjellegű ételek kóstolhatók

Az idén 35 termék gyártója kap jogosultságot a Hagyományok – Ízek – Régiók, azaz a HÍR védjegy használatára, így 83-ra bővül a védjegyet viselő termékek száma – tájékoztatott a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM).

MNO
2011. 08. 25. 6:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fővárosban, a Vajdahunyadvárban augusztus 27-én és 28-án hagyományos és különleges magyar termékeket kóstolhatnak és vásárolhatnak az érdeklődők. A kétnapos rendezvényen az ország egész területéről a HÍR-gyűjteményben szereplő termékek előállítói mutatkoznak be.

A HÍR-gyűjtemény Magyarország hagyományos és tájjellegű mezőgazdasági termékeit fogja össze. A védjegyet elnyert termékek jelentős része – a 35 termékből 16 – az idén sütő- és édesipari, valamint cukrászati termék. Így például a debreceni mézeskalács, a ceglédi csíramálé, a kemencés borjúkötél vagy a rábaközi perec. A friss és a feldolgozott zöldség-gyümölcs kategóriában hat termék kap védjegyet, többek között a Fertőd vidéki sárgarépa és a hegykői petrezselyemgyökér. A tejtermékek közül pedig öt, így egyebek mellett a Lajta, illetve az Ilmici csemegesajt is.

Az MTI kérdésére a szaktárcánál közölték, hogy az idei esemény megrendezése mintegy 12 millió forintba kerül.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.